Μία συνήθεια που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο είναι το κάπνισμα. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει αρκετά σκευάσματα που υπόσχονται κόψιμο του τσιγάρου μια για πάντα, όπως τσίχλες κατά του καπνίσματος, αυτοκόλλητα και πολλά άλλα.
Μια νέα μέθοδος έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Οι καπνιστές μπορούν να εμβολιάζονται εναντίον της νικοτίνης, έτσι ώστε να μην αποκομίζουν καμιά ευχαρίστηση από το τσιγάρο.
Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι πως αν καπνιστές σταματήσουν να ευχαριστιούνται το τσιγάρο, τότε θα το κόψουν πολύ πιο εύκολα.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να κόψουν το κάπνισμα μια για πάντα, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ επινόησαν ένα εμβόλιο το οποίο «πλημμυρίζει» το σώμα με ένα αντίσωμα που επιτίθεται στη νικοτίνη, μόλις αυτή μπει στο αίμα.
Σημειώνεται πως για να αρχίσει το «γενετικό εμβόλιο» να δοκιμάζεται σε ανθρώπους, θα χρειασθούν αρκετά ακόμη χρόνια ερευνών. Κλινικές έρευνες αναφέρουν πως θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε δύο χρόνια.
Επίσης, μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια έδειξε πως χάρη στο εν λόγω εμβόλιο, μειώθηκαν κατά 85% τα επίπεδα νικοτίνης που φθάνουν στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με στατιστικά οι περισσότεροι καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο , το ανάβουν και πάλι σε έξι μήνες.
Ωστόσο ερευνητές επισημαίνουν πως το αυτό το νέο εμβόλιο προσφέρει μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.


Advertisements